Na Pražském hradě v létě vystoupí Gary Clark Jr. a Dr.John & soutěž o dva vstupy

Na Pražském hradě v létě vystoupí Gary Clark Jr. a Dr.John & soutěž o dva vstupy

Dvě výrazné osobnosti americké hudební scény vystoupí v létě na Pražském hradě! V pondělí 20.července (od 20.00) to bude mladý charismatický bluesový kytarista a zpěvák GARY CLARK Jr., ve čtvrtek 6.srpna se pak na venkovní Terase Jízdárny (taktéž od 20.00), s výhledem na Katedrálu sv.Víta, představí skutečná legenda neworleánské hudby DR.JOHN! Oba koncerty pořádá Správa Pražského hradu.    

Gary Clark Jr. (ročník 1984) hudebně vyrůstal po boku takových osobností, jako B.B.King, Jeff Beck, Buddy Guy, Mick Jagger. Ostatně Rolling Stones i jednotliví členové si Clarka často vybírají jako předskokana svých koncertů. V loňském roce získal cenu Grammy v kategorii The Best Traditional R&B Performance a je označován jako „další Jimi Hendrix“ či „spasitel blues“. Debutové album („Blak And Blu“) mu vyšlo v roce 2012, nyní natáčí album další – budou na něm skladby tří slavných bluesových Kingů.

Soutěžní otázka o 2x vstup na koncert Garyho Clarka Jr.:  Kteří bluesmani se skrývají pod oněmi třemi Kingy?  Výherce budeme kontaktovat 13.července.

[iphorm id=“1″ name=“Soutěž“]

Dr.Johna není třeba dozajista představovat. 74-letý šestinásobný držitel Grammy je nefalšovanou ikonou neworleánské hudby; ta je v jeho případě namíchána skutečně gurmánsky – najdete v ní ty nejkvalitnější ingredience: blues, pop, jazz, zydeco, boogie-woogie i rock´n´roll. První album mu vyšlo v roce 1968 a od té doby natočil dalších 26 alb, včetně „Locked Down“, Nejlepšího bluesového alba roku 2013 – jak vidno, Dr.John zraje jako víno a na Pražský hrad zavítá v té nejlepší formě. O tom svědčí i jeho nové album, jež bude tvořit páteř pražského vystoupení – jmenuje se „Ske-Dat-De-Dat: The Spirit Of Satch“. Je věnováno té úplně největší hudební legendě kolébky jazzu New Orleans.

Soutěžní otázka o 2x vstup na koncert Dr.Johna:  Kdo se skrývá pod onou největší hudební legendou New Orleans? Výherce budeme kontaktovat 27.července.

[iphorm id=“1″ name=“Soutěž“]