Orchestrální událost roku právě vyšla... plus soutěž o 2x CD!

Orchestrální událost roku právě vyšla… plus soutěž o 2x CD!

V péči vydavatelství Animal Music spatřilo v těchto dnech světlo světa nové, v pořadí třetí album CONCEPT ART ORCHESTRA, bigbandu složeného z nejlepších současných jazzových instrumentalistů na domácí scéně! Jmenuje se příznačně „THE PRAGUE SIX“, neboť v ansámblu se skrývá také šestice nesmírně talentovaných autorů vskutku ambiciózních kompozic navýsost soudobého jazzu: Štěpánka Balcarová, Luboš Soukup, Jan Jirucha, Vít Křišťan, Martin Brunner a Tomáš Sýkora.

Iniciátorkou tohoto projektu byla v loňském roce trumpetistka a skladatelka Štěpánka Balcarová, která má na svém kontě již jazzového Anděla díky albu „The Light Year“ česko-polského kvinteta Inner Spaces.

Orchestr sestavila opravdu z těch nejlepších instrumentalistů současné jazzové scény; kromě autorů kompozic, kteří jsou zároveň mistry svých nástrojů, zde hrají např. Marcel Bárta, Oskar Török, Petr Kalfus, Štěpán Janoušek, Jan Přibil, Petr Dvorský atd.  Album se vyznačuje také fotografickou a grafickou stránkou a zvukovou kvalitou nahrávky (studio Sono a mistr zvuku Milan Cimfe). Hudební produkci měl na starosti sám hudebník, trombonista Filip Jelínek.

SOUTĚŽ! Dva z vás mohou získat CD zdarma – stačí zodpovědět správně soutěžní otázku. A ta zní: Ve kterém roce vznikl Concept Art Orchestra a která význačná jazzová osobnost vznik iniciovala? Výherce budeme kontaktovat 30.června.

[iphorm id=“1″ name=“Soutěž“]