V Pardubicích na Střelnici rozbuší se srdce městské divočiny

V Pardubicích na Střelnici rozbuší se srdce městské divočiny

mike parkerSérie kulturních událostí v srdci městské divočiny – tak zní slogan festivalu STŘELNICE, který se uskuteční ve dnech 19.- 21.června v areálu bývalé vojenské plovárny a střelnice na břehu Chrudimky v Pardubicích. Program plný divadla, hudby, tance, workshopů, výletů a dalších aktivit pořádají Divadlo 29 a pardubické neziskovky Officity a Terra Madoda.

Hudbymilovné, potažmo tancechtivé nadšence uspokojí jistě italská kapela Khaossia (Ethno Ensemble Salentina). Jejich slavné tamburíny budou v pátek nejdříve doprovázet workshop italského tradičního tance tarantella, a to mezi 18.a 20.hodinou. Tanec malého pavouka, jak se tomuto tanci lidově říká, se využíval jako léčebný prostředek proti tarantismu, tj. posedlosti pavoukem. O hodinu později se skupina představí v samostatném vystoupení, na kterém zazní lidová hudba Apulie (kraj jihovýchodní Itálie mezi Jaderským a Jónským mořem, přičemž jih tvoří poloostrov Salento; jedná se o nejméně hornatý kraj země).

V sobotu (v 19:00) bude na Střelnici koncertovat PůlJablkoň, to znamená dvojice Michal Němec a Marie Puttnerová. Můžeme se těšit i na písničky z jejich výtečného loňského alba, nominovaného na žánrovou cenu Anděl. Poté, ve 21:00, nastoupí jazz-funková smršť polsko-amerického trojlístku Mike Parker´s Trio Theory! Kontrabasista a baskytarista z Nat Osborn Band Mike Parker v tomto svém autorském projektu spolupracuje nejčastěji s polskými jazzmany; v Pardubicích s ním budou hrát bubeník Patryk Dobosz a výborný tenorsaxofonista Marcin Kaletka. Hudební program festivalu Střelnice zakončí elektronický šaman z Brna, jenž si říká HRTL – ve 23:00 budete moci být užaslými svědky repetetivního, gradovaného a výlučně improvizovaného analogového setu, ve kterém tvůrce reaguje na náladu v publiku. Takže pokud si budete lebedit v ambientu, setrvá ve snové, barevné náladě; pokud budete rozjařeni a zjančeni, smete vás třeba noise či brutální industrial…

Kompletní program festivalu Střelnice v Pardubicích zde: http://www.offcity.cz/f-8–strelnice/

Mike Parker's Trio Theory- Rob Ford 4 PM