Iva Bittová vydává u Animal Music nové album + soutěž o 2 CD

Iva Bittová vydává u Animal Music nové album + soutěž o 2 CD

Před třemi lety IVA BITTOVÁ sestavila ve Spojených státech, kde nyní žije, vlastní akustické trio EVIYAN. Zásluhou vydavatelství Animal Music vychází v těchto dnech debutové album této formace, vtipně nazvané díky zrcadlovému efektu „Nayive“.
Vedle houslistky a vokalistky Ivy Bittové tvoří Eviyan dva významní představitelé avantgardní americké scény – kytarista a skladatel Gyan Riley, který hrál třeba se Zakirem Hussainem, San Francisco Symphony či World Guitar Ensemble, a pravděpodobně nejlepší současný basklarinetista (a také významný skladatel a producent, spoluzakladatel proslulého souboru soudobé vážné hudby Bang On A Can) Evan Ziporyn, dvorní instrumentalista Phila Glasse a Davida Langa, spolupracovník Briana Ena i Paula Simona atd.
Album „Nayive“ obsahuje 11 autorských kompozic, vzniklých zčásti také volnou, naprosto svobodnou improvizací. V jejich rafinované, zdánlivé jednoduchosti lze vystopovat inspirace lidovou hudbou moravskou i americkou, jazzu, post-minimalismu i vážné hudby. Evokuje vlastně projekt „Bílé inferno“ (1997), a to i textovou složkou; jen místo poezie Skácela a Reynka zde najdete podobně sugestivní texty Karla Davida a Kena Hunta. Tedy výsostná lyrika, uchopená s naléhavostí a intenzitou trojicí výjimečných hudebníků a tvůrců zároveň. Akustický zvuk zaznamenal zkušený Dave Cook v Area 52 Studios ve městě Saugerties (stát New York), jehož zdobí doporučení takových veličin, jako Laurie Anderson, Medeski, Martin and Wood, Elvis Costello, King Crimson, Graham Parker, Nick Cave a Suzanne Vega! Zvukové dokončení pak zajistili v našich luzích a hájích Milan Cimfe a Pavel Karlík (Sono Records). Zdařilý obal mají na svědomí umělci ze Studia Najbrt a designérka Andrea Katonová.

Dva z vás mohou získat toto skvělé album zdarma! Stačí zodpovědět jednoduchou otázku: Gyan Riley je synem vskutku legendárního průkopníka minimalismu – znáte jeho jméno? Na odpovědi se těšíme do 31.května.

[iphorm id=“1″ name=“Soutěž“]