Na jednom břehu potřinácté!

Na jednom břehu potřinácté!

plakatPo březnovém antré v režii slavných hrdelních zabijáků Huun-Huur-Tu vyvrcholí již 13.ročník festivalu NA JEDNOM BŘEHU dne 30.května na dvou scénách v areálu Letního kina Širák v Hradci Králové. A ve znamení třináctky vystoupí skutečně hvězdná plejáda multižánrových účinkujících!

Hlavním tahounem budiž britská kapela Dreadzone. Od roku 1993 sklízejí ovace svou průkopnickou fúzí elektronické hudby, drum´n´bassu, dubu a reggae. Navíc zrají jako víno. Nebo spíše jako whisky. Tito matadoři vydali v roce 2013 ze všech stran oceňované album s příznačným titulem „Escapades“, a to ve studiu rebela Micka Jonese z punkových The Clash. Do Hradce Králové přivezou zbrusu nové EP remixů „Fire In the Dark“, takové to nadechnutí před realizací nového alba. Je rozhodně se nač těšit, pódiová prezentace jejich taneční muziky hraničí až se zběsilostí, to se jen nenadechují, je to vskutku oheň v temnotě

Dreadzone - Fire in the dark

Ale ani domácí interpreti se zajisté nenechají zahanbit a dají o sobě patřičně vědět, ať už to bude funky-jazzová kapela Jazz Generation, písničkář Jiří Schmitzer, nadějná zpěvačka Šárka Adámková obklopená bluegrassovými, countryovými a jazzovými muzikanty alias Sarah & The Adams, nebo soubor Voilá. Ten nedávno vydal znamenité debutové album „Décollage“ s pořádnou dávkou šansonů s příměsí swingu, reggae, jazzu a popu (viz.recenze zde).

Výjimečnost druhé stage, tj.„chill out scény“, bude spočívat v prezentaci tzv.local heroes – místních kapel různých žánrů. Nominace a výběr skupin proběhla veřejným hlasováním především na Facebooku, takže se nechme překvapit. Program zde však vyvrcholí vystoupením legendy královéhradecké alternativní hudby Dva. Jejich loňské album „Nipomo“ patří k tomu nejlepšímu, co se na naší nonkonformní scéně za poslední dva roky urodilo!

DVA - NIPOMO [official video]

Kompletní informace o festivalu naleznete zde: http://www.najednombrehu.cz/Homepage.html