Vítězové soutěže Mladí ladí jazz vydali debutové album Small Talk

Vítězové soutěže Mladí ladí jazz vydali debutové album Small Talk

small-talkKapela Tres Quatros Kvintet vydala debutovou desku s názvem Small Talk. Album vzniklo díky vítězství kapely v loňském ročníku soutěže Jazzfruit – Mladí ladí jazz ve spolupráci se studiem 3bees. Pro posluchače připravili brněnští jazzmani 8 autorských skladeb. Small Talk je k dispozici zdarma k poslechu na hudebních sociálních sítích. Desku lze také zakoupit na iTunes či přímo na koncertech kapely. Album je v oficiální digitální distribuci společnosti Bandzone.cz/Supraphon.

Tres Quatros Kvintet hraje energickou instrumentální hudbu postavenou na moderním groove, lichých rytmech a barevném souzvuku saxofonu a elektrické kytary. Kromě autorských skladeb má kapela v repertoáru i vlastní jazzová aranžmá hitů Katy Perry, Beatles a Oasis.

„S kapelou fungujeme ve stejné sestavě už pět let a jsme rádi, že se konečně podařilo vydat první autorskou desku. Společné hraní nás stále víc baví, stejně jako vymýšlení nových kompozic a hra s netradičními postupy. Skladby jsme ladili do posledního detailu více než půl roku a doufáme, že posluchače překvapí a pobaví zároveň,“ dodává Lukáš Duchoň, pianista a frontman kapely Tres Quatros Kvintet.

Křest alba Small Talk proběhne v Praze a v Brně. „Desku oficiálně představíme ve dvou městech, která pro nás mají zásadní význam. V Praze jsme vyhráli soutěž Mladí ladí jazz, a zároveň si zahráli jako předskokani Dana Bárty. Odstartovali jsme tam novou etapu kapely, kterou je třeba si připomenout a oslavit. V Brně dlouhodobě působíme a máme tu skvělé publikum i zázemí. Proto chceme všem, kteří nás zde podporovali, dopřát plnohodnotný zážitek ze křtu,“ vysvětluje Duchoň. Pražský křest alba Small Talk proběhne v pátek 5. 12. 2014 v klubu JazzTime. V Brně kapela oslaví vydání první desky v neděli 7. 12. 2014 v klubu Alterna.

O kapele Tres Quatros Kvintet

Tres Quatros Kvintet (TQK) je jazz fusion kapela z Brna. Kapela vznikla v roce 2009 a má pět členů. Tvorba Tres Quatros Kvintet je založená na energickém instrumentálním jazzu, postaveném na moderním groove, lichých rytmech a barevném souzvuku saxofonu a elektrické kytary. Hudební sety kapely obsahují vlastních autorské kompozice a jsou obohaceny o jazzové coververze popových hitů. V uskupení působí saxofonista Petr Smékal, pianista Lukáš Duchoň, kytarista Jaromír Viteker, baskytarista Ondřej Klusáček a bubeník Michal Jirásek.

Ukázky z alba Small Talk jsou k dispozici k poslechu zdarma na Soundcloud, Grooveshark a Spotify.