Podzimní hudební skvosty v Paláci Akropolis & soutěž Einar Stray

Podzimní hudební skvosty v Paláci Akropolis & soutěž Einar Stray

25. září  se na pódium Paláce Akropolis vrátí v rámci projektu EuroConnections  norský písničkář a klavíristaEinar Stray. Velký objev severského nezávislého popu a fanoušek Sufjana Stevense nebo The Bright Eyes skládá písničky pojaté jako kapesní post-rockové eposy stojící na uhrančivých náladách i silných melodiích a v Praze představí svoje nové album Politricks. Einar Stray Orchestra  doplní v programu večera pražský kvintet Thoola míchající alternativní rock a folk.

Einar Stray Orchestra - Pockets Full Of Holes (music video)

Na severské hudební objevy je poslední roky spolehnutí, málokdo ale dokázal udělat takovou díru do světa jako švédské sesterské duo First Aid Kit. Jejich étericky odzbrojující folk-pop navazující na dřevní americkou hudbu i tradici severského písničkářství slaví úspěchy v žebříčcích i u kritiky a sestry sbírají hudební ceny i obdivovatele z řad slavných hudebníků. 2. října se kapela původem ze Stockholmu konečně představí i v Praze. Duo, které navazuje na odkaz Joanny Newsom nebo Fleet Foxes, přiveze do Paláce Akropolis své nové album Stay Gold v rámci projektu Femme Fatale.

First Aid Kit - My Silver Lining (Video)

Hudební nástroj ukulele se zrodil na konci 19. století na Havaji a je proto nejčastěji spojován s tichomořskou exotikou. Co se ale stane, když tuto „bonsaj kytaru “ vezme do ruky skupina britských virtuózů a začne na ně hrát klasiku, punk nebo melodie ze spaghetti westernů? Výsledkem nemůže být nic jiného než báječný koncertní zážitek, který překračuje hranice historických epoch či zavedených žánrů a konfrontuje posluchače s jejich představou kýče či „dobrého vkusu“. To všechno slibuje první pražská návštěva souboru The Ukulele Orchestra of Great Britain 29. 10.

Soutěž o 2 vstupy na koncert Einar Stray Orchestra

Kolikrát Einar Stray vystoupil v ČR? Soutěž končí 22.září.

[iphorm id=1 name=“Soutěž“]