Miles Ahead: film o Milesovi bude!

Miles Ahead: film o Milesovi bude!

Krása crowdfundingu je v tom, že se nějaké komunitě lidí předloží projekt (např. natočení nového alba, uspořádání koncertu, vydání knihy atd.) a čeká se, jak komunita zareaguje, respektive jak je veliká a jak ji projekt oslovil. Na začátku se většinou stanoví nějaká částka, která se chce na chystaný projekt vybrat a pokud se tato částka vybere, projekt se realizuje. U nás existují weby jako třeba HITHIT.cz, Startovač nebo třeba Nakopni.me. Pokud se nevybere, projekt si musí hledat investice jinde. V případě filmu Miles Ahead se organizátoři vydali cestou crowdfundingu a za pár dní vybrali neuvěřitelných 325,000 dolarů (cca 6,5 mil Kč).

miles-ahead2Může za to určitě jméno Milese Davise – komunita fandů je opravdu veliká. A pak taky jméno hlavního iniciátora celé akce, herce a režiséra Dona Cheadla, který dostal požehnání i od potomků Milese.

Samotné natáčení začalo před několika málo dny. Milese Davise bude hrát přímo Don Cheadle a dalším známým jménem je Ewan McGregor. Ten ztvární reportéra časopisu Rolling Stone, který s Milesem bude chtít udělat interview.

Don Cheadle, který film chystá od roku 2008, je známou postavou filmového průmyslu a jméno si udělal především oscarovým snímkem CRASH, kde si zahrál a který i produkoval a filmem HOTEL RWANDA, kde byl nominován na Oscara.

O natáčení filmu budeme dále informovat.