Fotoreport: Finále Jazzince 2014
Barka Fabianova

Fotoreport: Finále Jazzince 2014

Mezinárodní hudební festival Jazzinec v Trutnově má za sebou finálový večer. Ve společenském centru UFFO se představili interpreti ze všech koutů světa. Hudba spojuje národy, tak to mu je i v případě tria švédského pianisty Martina Tingvalla. V jeho kapele se sešli německý bubeník a mexický basák. Všichni tři pak žijí v Hamburku.Akustické balady střídali rockovější skladby. Skvělý zážitek.

Další dvojice – Čechoameričan Rudy Linka a americká pěnice Christina Sprindle představili pásmo jazzových standardů i autorských skladeb. Spojujícím tématem byla láska k hudbě i Václavu Havlovi.

Po přestávce se předala cena za nejlepší jazzovou fotografii, pak pokračovala hudební část. Trio Ivoire, Evropa vs. Afrika, piáno vs. balafon, worldmusic vs. jazz. Tančit se nedalo, tak alespoň neposedné nohy vyťukávaly rytmus do podlahy.

Posledním účinkujícím byl československý kvartet saxofonisty Rosti Fraše, se speciálním hostem, italským pianistou Antonia Faraem. Skvělá tečka.
Festivalové finále Jazzince v Trutnově zkrátka opět potrvdilo, že skvělý jazz se nehraje jen ve velkoměstech, ale fanoušky si najde všude.

(text + foto Barka Barka Fabianova Photography)