Z izraelské armády do jazzových klubů
Copyright Carsten Fleck

Z izraelské armády do jazzových klubů

Úspěšná izraelská trombonistka Reut Regev si Prahu oblíbila. V únoru se vrátí už počtvrté, tentokrát aby představila své nejnovější album Exploring the Vibe, které vyšlo loni.

10. února v 21:00Reut Regev se narodila v Izraeli, kde měla možnost seznámit se s hudbou už v raném věku. Od pěti let hraje na klavír, od třinácti na trombón. Na střední škole měla možnost zahrát si s předními izraelskými improvizátory, díky nimž se dostala i na řadu izraelských jazzových festivalů. Po službě v izraelské armádě Jazz Timepřesídlila do New Yorku, kde začala vystupovat v jazzových klubech. V roce 2004 ji server „All about jazz“ označil za  nový jazzový talent a její renomé vzrůstalo. Hrála například s  Davem Douglasem, Joem Bataanem, Johnem Tchicaiem, Titem Puentem Jr. či se skupinou Chocolate Genius Marca Anthonyho. Mezi jejími dalšími spolupracovníky najdeme Anthonyho Braxtona, Butche Morrise, Franka Londona i mnohé jiné. V České republice se představila s kapelami Firewater a All Star Klezmer Bandu Franka Londona.

Vlastní projekt s názvem R*Time založila se svým manželem Igalem Fonim, ke spolupráci si častou zvou znamenité hudebníky. Jejich debutové album This is R* Time označil server All about jazz  dokonce jako „neuvěřitelně rozsáhlé a nestydatě moderní.“  Reut Regev mistrně spojuje jazzovou improvizaci se soudobou klasikou, klezmer s latinou, blues i rockem.  Její inovativní způsob hry na pozoun, vyzrálé pojetí rytmu, melodická fantazie a naprosté odevzdání hudebnímu okamžiku činí z každého koncertu nevšední hudební zážitek. V pražském klubu Jazz Time ji doprovodí Igal Foni a basák Mark Peterson (James Blood Ulmer band).

Jazz Time
Krakovská 19, Praha 1

Zdroj: http://www.jmw.cz/eshop.php?akce=kondetail&id=482