Czech Jazz Contest 2014

Czech Jazz Contest 2014

Reduta Jazz Club Praha a Česká jazzová společnost za podpory Music City uvádějí další ročník soutěže mladých jazzových kapel a sólistů CZECH JAZZ CONTEST 2014, která odstartuje 18. února prvním soutěžním večerem a skrze další semifinálová kola vyvrcholí v březnu finálovým večerem a slavnostním vyhlášením těch nejlepších!

CZECH JAZZ CONTEST 2014 letos představí již třetí ročník netradičního hudebního klání na pódiu jazzového klubu Reduta. Ti nejlepší mladí hudebníci opět dostanou svou jedinečnou šanci prosadit se ve slavném klubu před odbornou porotou a zařadit se mezi finalisty a vítěze předchozích ročníků, kteří se dnes mohou pyšnit úspěchy i na mezinárodní hudební scéně (např. Jan Steinsdörfer Trio (CZ), Pitch Bender (CZ), Jan Fečo Quartet (CZ), Quattro Formaggi (CZ), Biotone (PL), Mocca Malacco (CZ), Switch On Quintet (PL), Ring Trio (D) a mnoho dalších, z nichž někteří s radostí usedají do lavice poroty a hodnotí své mladší následovníky).

czech-jazz-contest-2014CZECH JAZZ CONTEST navazuje na tradici velmi úspěšné mezinárodní soutěže Junior jazz, pořádané do roku 2009. Tato dnes již legendární soutěž měla v naší zemi třináctiletou tradici v jejímž rámci se mohla pochlubit nejen vynikající soutěžní účastí, ale také řadou významných českých a zahraničních osobností jazzové hudební scény, které se staly členy odborné poroty – kontrabasista Elias Bailey (USA), klavírista a zpěvák Freddy Cole (USA), kytarista Randy Napoleon (USA), pianista Karel Růžička (CZ) a mnozí další. V této tradici pokračujeme i při skládání poroty Czech Jazz Contestu, a tak se v ní loni objevily takové jména jako na americkou Grammy nominovaný pianista Brian Charette, český saxofonový talent Ondřej Štveráček, či kytarový mág Libor Šmoldas. Ani letošní ročník nebude v tomto ohledu výjimkou. Z hlediska nezávislosti a objektivity poroty však prozatím ponecháme jména, která se v porotě představí na letošním ročníku, v utajení.

CZECH JAZZ CONTEST je jedinečný souboj mladých osobností nejen českého jazzu, primárně určený pro začínající hudebníky a studenty, avšak svým charakterem a doprovodnými akcemi je přitažlivý i pro širokou veřejnost. Cílem akce je zviditelnění mladých českých a zahraničních kapel formujících se zejména na konzervatořích a uměleckých školách a rovněž přiblížení kvalitní jazzové hudby jejich vrstevníkům, a to atraktivní formou soutěže ve stylových prostorech Reduty.

Odkazy