Luboš Soukup - Though the Mirror + soutěž o 2x CD

Luboš Soukup – Though the Mirror + soutěž o 2x CD

Saxofonista a skladatel Luboš Soukup, který zaznamenal úspěchy jakožto člen souborů Points a Inner Spaces (Anděl za nejlepší jazzové album roku 2012) a jenž debutoval albovým projektem svého kvarteta v roce 2012, vydává na labelu ANIMAL MUSIC nové autorské album THROUGH THE MIRROR.

ANI 038 LUBOS SOUKUP COVERVedle členů vlastního Soukupova kvarteta, složeného z hráčů původem ze Skandinávie (Soukup studoval a dosud působí v Kodani), se natáčení zúčastnilo dalších šest hráčů na dechové nástroje působících v Kodani (kde se valná část alba nahrávala) a české smyčcové kvarteto Epoque Quartet.

Soukup album složil výhradně z vlastních skladeb výrazně vyzráleho charakteru – kompozičně i aranžérsky – a přináší pestrou paletu zvukových barev a hluboké autentické hudby nejvyšších kvalit. Sestava skladeb na albu připomíná jazzovou symfonii o deseti větách, v nichž se nálady i témata střídají, avšak ve vzájemných souvislostech a návaznostech. O inspiracích pro vznik alba se Soukup vyznává v bookletu alba takto: „Album Through the Mirror je splněním mého dlouholetého snu o projektu s větším ansámblem. Chtěl jsem využít spontaneity jazzového kvarteta a prostřednictvím více nástrojů dosáhnout barevnější hudby a plnějšího zvuku. Jednotlivé skladby odráží mé vize, myšlenky a názory, které se zformovaly na základě inspirativních rozhovorů, cestování a poznání z knih.“

Soutěž bude uzavřena 20.12.2013, výherce budeme kontaktovat e-mailem. Na otázku odpovídejte přes formulář níže. Soutěžní otázka zní: Jak se jmenuje debutové album Luboše Soukupa?

[iphorm id=1 name=“Soutěž“]