Beata Hlavenková vydala autorské sólové album Theodoros & soutěž o 3CD!

Beata Hlavenková vydala autorské sólové album Theodoros & soutěž o 3CD!

Klavíristka a skladatelka Beata Hlavenková, která je jednou z vůdčích osobností české jazzové a alternativní scény, vydává na labelu Animal Music své nové album Theodoros složené z dvanácti jejích vlastních klavírních skladeb pojmenovaných po měsících v roce: autorka je zde sama sobě též jedinou interpretkou.

Beata Hlavenková vydala autorské sólové album Theodoros & soutěž o 3CD!

Beata Hlavenková k práci na albu Theodoros přistoupila v době, kdy intenzivně spolupracuje s Lenkou Dusilovou jako spoluautorka a členka kapely Baromantika, s níž vydala album a nedávno též živé CD/DVD a krátce poté, co spolupracovala jako aranžérka a spoluproducentka na orchestrálním albu Ivy Bittové Zvon (Animal Music, 2012): „V minulém roce jsem měla za sebou docela intenzivní práci na orchestrální desce Ivy Bittové, dále natáčení DVD s Lenkou Dusilovou a Baromantikou. Zatoužila jsem proto po něčem komorním – odtud tedy vedla cesta k sólovému klavíru.“  Album Theodoros bylo nahráno v sále Janáčkovy filharmonie Ostrava na klavír Steinway, zvukovým mistrem byl Radek Roubal. Mixu se ujal Milan Cimfe ve Studiu Sono a masteringu věhlasný Tony Cousins v londýnském studiu Metropolis. Autorkou grafického designu, který bohatě pracuje s motivem kalendáře, je Zuzana Lednická ze Studia Najbrt, autorkou fotografií je Johana Pošová.  Album vychází u Animal Music jako CD a taktéž v digitální distribuci a současně licenčně jako vinyl u vydavatelství Minority Records. Album má v distribuci firma Supraphon. Křest alba se uskuteční až v první polovině roku 2014, kdy má Beata Hlavenková v plánu zahájit i koncertní turné k albu Theodoros.

SOUTĚŽ o 3 CD!  Napište jak se jmenuje debutové album Beaty Hlavenkové a kdy vyšlo? Odpovědi pište na email evajazzport@gmail.com do 25.11.2013.