Říjnové vystoupení kytarového virtuóza MILOŠE s PKF – Prague Philharmonia se přesunuje do příští sezony

První z donátorských galavečerů předního domácího orchestru PKF – Prague Philharmonia (dříve Pražské komorní filharmonie) s uznávaným světovým kytaristou Milošem Karadaglićem vystupujícím pod uměleckým jménem MILOŠ, se přesunuje do příští koncertní sezony. PKF – Prague Philharmonia, která měla po úspěšném debutu na letošním ročníku Pražského jara umělce předvést před české publikum podruhé v historii 23. října v pražském Paláci Žofín, byla nucena koncert přeložit z organizačních důvodů.

Říjnové vystoupení kytarového virtuóza MILOŠE s PKF – Prague Philharmonia se přesunuje do příští sezony

Příznivci MILOŠOVY zapálené hry, jež vyniká nejen vynikající hráčskou technikou, ale také kombinací prvků klasické hudby s rytmy tanga a latina, však o umělecký zážitek nepřijdou; filharmonie má v plánu umělcovo vystoupení zakomponovat do programu své slavnostní koncertní sezony 2014-15, která se ponese v duchu oslav dvaceti let od založení. O náhradním termínu koncertu bude filharmonie včas informovat.

Zakoupené vstupenky na přeložený říjnový koncert zůstávají i nadále v platnosti, případně je možné je vrátit v kanceláři PKF – Prague Philharmonia, Husova 7, Praha 1 do 8. listopadu 2013. Více informací na www.pkf.cz, e-mailu vstupenky@pkf.cz nebo na telefonním čísle 224 267 644

  • Mladý černohorský kytarista MILOŠ (*1983) si během své poměrně krátké kariéry již získal obdiv publika a vynikající renomé na světové hudební scéně. Kromě umělcova zjevného charismatu stojí za jeho úspěchem především zanícená hra, dokonalá hráčská technika a obdivuhodná schopnost balancovat na pomezí několika žánrů. Svůj hráčský um při interpretaci vážné hudby zpestřuje stylem latino, ke kterému kytara přirozeně vybízí; během říjnového koncertu na Žofíně tak společně s Jakubem Hrůšou odvážně odvedou PKF stranou od jejího charakteristického záběru k rytmům tanga. Příznivci klasického a k dokonalosti vybroušeného repertoáru PKF – Prague Philharmonia budou uspokojeni třeba při provedení Mozartova Dona Giovanniho a milovníci fúzí a experimentů si zase přijdou na své při spojení MILOŠOVY kytary a orchestrálních aranží ve skladbách argentinské legendy Astora Piazzoly.

 

Od natočení svého debutového alba The Guitar vydaného v roce 2011 na prestižním labelu Deutsche Grammophon/Universal Music si Miloš Karadaglić vydobyl post jednoho z nejúspěšnějších umělců v oblasti nahrávacího průmyslu klasické hudby za poslední desetiletí. Již během svého dospívání na válkou zmítaném balkánském poloostrově snil o mezinárodní koncertní kariéře. Vstupenkou do velkého světa se mu stalo udělení studijního stipendia na Royal Academy of Music v Londýně, kde MILOŠ rozvíjel své interpretační dovednosti u respektovaného profesora a kytarového virtuóza Michaela Lewina. První úspěchy v hudebních soutěžích i na koncertních pódiích na sebe nenechaly dlouho čekat a v roce 2011 měl MILOŠ na svém kontě kromě mimořádně úspěšného debutového alba také tituly Young Artist of the Year udělené asociací Classic Brits, populárním rádiem Classic FM i prestižním britským vážnohudebním magazínem Gramophone. V roce 2012 následovalo první světové turné, během něhož MILOŠ vystupoval před vyprodanými sály ve Velké Británii, Francii, Holandsku, Švýcarsku, USA, Kanadě, Jižní Koreji, Japonsku, Hong Kongu či Austrálii. Při své koncertní činnosti se věnuje jak komorním recitálům, tak vystoupením s doprovodem orchestrů, kdy spolupracoval například s Atlanta Symphony, Royal Scottish National Orchestra, London Philharmonic, English Chamber Orchestra, Hong Kong Philharmonic či NHK Symphony Orchestra Tokyo. V letošním roce vydal MILOŠ své druhé CD s názvem Latino Gold, které tvoří i základ repertoáru jeho pražského koncertu s PKF – Prague Philharmonia.