Francouzská Femme Fatale v Praze + soutěž o 2 vstupy

Francouzská Femme Fatale v Praze + soutěž o 2 vstupy

Femme Fatale v Paláci Akropolis pokračuje další koncertem. Pražský  klub poctí návštěvou francouzská zpěvačka Mélanie Pain, u nás známá hlavně jako vokalistka kapely Nouvelle Vague. Kromě svůdných coververzí hitů ve stylu bossanovy, má Pain za sebou také účast na deskách M83 a především 2 sólová alba. Právě autorské indie popové skladby ovlivněné šansonem, folkem a country přiveze do Prahy.

Po Anně von Hausswolff se na koncertní sérii Femme Fatale věnované výrazným ženským osobnostem na poli současné hudby představí francouzská písničkářka Mélanie Pain. Sólově v Praze zazpívá poprvé, domácí posluchači si ji ale určitě budou pamatovat z projektu Nouvelle Vague, který originálně překopával osmdesátkové hity. Pain s ním Českou republiku už několikrát navštívila. Ještě než na eponymním albu Nouvelle Vague v roce 2004 zazpívala coververze Dance with Me, This Is Not a Love Song či Teenage Kicks, zazářila zpěvačka pocházející z Aix-en-Provence na ceněných nahrávkách francouzských elektronických projektů M83 a Villeneuve.

Francouzská Femme Fatale v Praze + soutěž o 2 vstupy

Mélanie Pain vlastně nikdy nechtěla být profesionální zpěvačkou a k Nouvelle Vague se dostala náhodou, když její hlas objevil na demonahrávce kamaráda Marc Collin a následně ji oslovil. S coververzemi Joy Division či Depeche Mode strávila pět let, během nichž projela skoro celý svět. V roce 2009 se vydala na sólovou dráhu, kterou odstartovalo album My Name, na němž se podílel i Marc Collin z Nouvelle Vague či zmíněný Villeneuve. Společně natočili kolekci intimních popových šansonů s vlivem amerického country či folku. „My Name je velmi intimní debut, který v tom jak míchá hrubé emoce zničených romancí s hebkým pěveckým výrazem připomíná Macy Gray.“ napsal o desce britský měsíčník Mojo.

Pro své druhé studiové album se Mélanie Pain rozhodla vystoupit ze stínu svých spolupracovníků a všechny písně si tentokrát napsala sama. Mohla v nich dát průchod vlivu svých oblíbenců jako jsou The Pixies, Sonic Youth, PJ Harvey či The Smiths. Láska k posledně jmenovaným ji dovedla až do britského Manchesteru, kde vznikaly písně pro její loňskou desku. Dostala jméno Bye Bye Manchester a Pain na ní zpívá emotivně drásavější, intenzivnější materiál, do jehož DNA je zapsána zvláštní atmosféra industriálního města na anglickém severu. V jedné skladbě hostuje britský písničkář Ed Harcourt. Propojení tradice šansonu a britského nezávislého rocku funguje na výbornou a písničkám samozřejmě vládne svůdný hlas Mélanie Pain střídající francouzštinu a angličtinu. Jejímu kouzlu 11. října v Paláci Akropolis určitě podlehne i pražské publikum.

Soutěž:

Soutěžíme o 2x vstup na tento koncert.

Soutěžní otázka: Jak se jmenuje sólové debutové album Mélanie Pain, vydané v roce 2009. Odpovídejte přes formulář níže.

[TINY-CONTACT-FORM]