Robert Balzar Trio vydává nové album & soutěž o 2 CD

Robert Balzar Trio se vrací na místo činu. V říjnu absolvuje velké turné, provázející vydání nového alba Discover Who We Are. Známá jazzová formace se představí v obměněné sestavě s výtečným pianistou Jiřím Levíčkem, který momentálně žije v USA a učí na univerzitě v severním Texasu. V pražském JazzDocku 17. října proběhne křest tohoto výjimečného CD.

Robert Balzar Trio vydává nové album & soutěž o 2 CDNovinkové album Discover Who We Are se nahrávalo v dubnu v New Yorku, v Sear Sound Studiu za asistence věhlasného zvukaře Jamese Farbera, se kterým Roberta Balzara spojuje vydařená spolupráce na albu Theyories v roce 2010. Masteringu se ujal mnohanásobný držitel Grammy Mark Wilder. Oproti původním plánům trio nahrálo dvojnásobek materiálu, který vydá hned na dvě desky. Po letošní Discover Who We Are  se tedy na trhu pravděpodobně za rok a půl, k radosti příznivců prvotřídního jazzu, objeví další.

Album Discover Who We Are obsahuje vedle nových autorských skladeb Roberta Balzara a Jiřího Levíčka také dvě coververze – úvodní skladbu Discover Who I Am z repertoáru  zpěvačky a pianistky Blossom Deari a skladbu Filipa Jelínka Živý, jejíž původní verze se objevila na albu Entropicture Dana Bárty a  Illustratosphere, kde basista Robert Balzar rovněž působí.

Soutěž 2 CD, odpovědi posílejte do pondělí  14. října na email eva@jazzport.cz, výherce budeme kontaktovat emailem.

Jak velká je diskografie Robert Balzar Trio?