Palác Koruna na Václavském náměstí ožije (nejen) jazzovou hudbou

Palác Koruna na Václavském náměstí ožije (nejen) jazzovou hudbouPalác Koruna, krásná secesní budova stojící v dolní části Václavského náměstí, se pyšní bohatou kulturní minulostí. Byla postavena před 100 lety jako multifunkční prostor, a nyní se snaží obnovit kulturní tradici a stát se opět oblíbeným místem setkávání lidí.

Letos se v pravoúhlé pasáži  paláce, v tzv. oktagonu, již uskutečnilo několik

Palác Koruna na Václavském náměstí ožije (nejen) jazzovou hudbou
oktagon

zajímavých koncertů zahraničních hvězd (např. cellistky Lori Goldston, bývalé členky kapely Nirvana, nebo kanadské pianistky Dana Reason).

„Zveme k nám návštěvníky, aby zpomalili a objevovali tento prostor, kde můžou sdílet emoce skrz hudbu, umění a komunikaci mezi sebou .“ říká Cynthia Valdecadena, ředitelka projektu Koruna Palace Culture. „Pasáž může být jedinečným zážitkem, který může trvat třeba i jen minutu cestou do práce, nebo celý koncert. Věříme, že i tyto malé ‚mikromomenty‘ mají sílu změnit naše vnímání a zlepšit život nás všech.“

Novou sezónu organizátoři chtějí otevřít večerem argentinského tanga  v úterý 24. 9. v 19:00. Při té příležitosti vystoupí kapela Escualo tango, která se zabývá interpretací skladeb Astora Piazzoly, známého svojí netradiční fúzí jazzu, argentinského folklóru a klasické hudby. Zároveň se návštěvníci můžou pohledem pokochat na profesionální tanečníky argentinského tanga (a současně učitele ve studiu Buenos Aires Tango Praha) a zájemci si budou moci pod vedením těchto učitelů vyzkoušet i základní kroky a figury argentinského tanga.Palác Koruna na Václavském náměstí ožije (nejen) jazzovou hudbou

Do konce roku jsou naplánované koncerty zajímavých českých i zahraničních muzikantů, například nové impro-elektro-jazzové trio polského pianisty Nikoly Kolodziejczyka. Kromě koncertů Palác Koruna přinese i taneční vystoupení, základní kurzy tanga, stepu nebo swingu, ale také výstavy. Aktuálně si můžete  prohlédnout obrazy malířky Ivany Kotýnkové ve výlohách v pasáži Paláce Koruna od ulice Na Příkopě.

 

A nakonec jedna důležitá informace – vstup na všechny akce je zdarma!

 

Více informací najdete na stránkách: http://korunapalaceculture.com/ a http://www.koruna-palace.cz/cz/.

 

Vánoce a tango argentino - Oblivion