Dva nové hudební počiny Vinylou oceněného vydavatelství Polí5  & soutěž o CD!

Dva nové hudební počiny Vinylou oceněného vydavatelství Polí5 & soutěž o CD!

Dva nové hudební počiny Vinylou oceněného vydavatelství Polí5  & soutěž o CD!Tak dlouho se potkávají dva lidé s futrály svých objemných nástrojů na chodbě svého bydliště až založí kapelu. Název je pak plně výstižný: Sousedi. Hrají v duu. Nehledají další členy kapely. Základ tvoří violoncello a kytara, ale vzhledem k použití looperů a další nejen vrstvících efektů vzniká specifický ambientně-psychedelický sound. Pokud bychom si odmysleli současný moderní zvuk, asi by bylo případné přirovnání k Penguin Cafe Orchestra, ale to by tu ještě nesměli být vlivy domácí – Oldřich Janota a Dunaj. Na koncertech si kapela zcela vystačí sama, ale na studiovém albu (které vydává letos Vinylou oceněné vydavatelství Polí5) se přeci jen objevuje řada hostů: se svým hlasem Dorota Barová (Tara Fuki, DoMa Ensemble, Vertigo,..), básník Ladislav Puršl slovem a textem a cellistovi bývalí kolegové z kapely SM Lomoz – Tomáš Čížek (bicí nástroje) a Martin Keberle (viola).  Křest bude 20. 9. v klubu Ferenc Futurista v Černošicích, ale můžete se těšit i na pražské koncerty (třeba 9. 10. v Rybě naruby spolu s další naší kapelou – Postižená oblast)

Více o kapele na http://bandzone.cz/sousedi

*Pokud nám napíšete z jakého města (možná měst?:) zakladatelé kapely Sousedi pocházejí, dva šťastlivci mají šanci vyhrát toto vskutku originální CD! Pište do 12.9. na email eva@jazzport.cz

 

Dva nové hudební počiny Vinylou oceněného vydavatelství Polí5  & soutěž o CD!Jan Chaluš (Strom stínu, MCh band aj.) je podepsaný pod dalším hudebním počinem vydavatelství Polí5.

V roce 2002 se v jeho autorském šuplíku nashromáždilo několik folkových písní, které se nehodily do repertoáru žádné z kapel, v nichž působil, a tak je spolu s Milanem Jarošem a Petrou Kadrabovou nahrál na sólovém CD nazvaném Bellevue (2003). Následovalo několik koncertů a další tvorba do šuplíku, tentokráte častěji směřovaná k zhudebňování textů oblíbených básníků. Vyústila deskou Motivy (2010) nahranou členy kapely Strom stínu a několika dalšími hosty.

Již od roku 2005 však chystal Jan Chaluš vytvoření programu věnovaného výhradně tvorbě svého oblíbeného polského básníka Juliana Tuwima. Toto hudební a literární spojení však vykrystalizovalo až o osm let později, kdy se se svým spoluhráčem Janem Jiruchou (dále Bucinatores, NUO, MCh band aj.) domluvil na práci na tomto programu. Pozvání k hudebnímu setkání přijala posléze i Dorota Barová (dále Tara Fuki, Vertigo DoMa Ensemble aj.), a tak byla pořízena studiová nahrávka v jinočanském studiu 3bees. Desku na jaře smíchal Kakaxa, který se tak stal jakýmsi nehrajícím, nicméně nepostradatelným členem tohoto setkání. Koncem srpna 2013 vydává Polí5 celý počin v obalu od Mayiny Mukhammadjanové pod názvem Sloky o pozdním létě.

K poslechu na http://www.polipet.cz/titul.php?id=9329

* Vyhrajte toto CD v nádherném obalu! Kolik hudebních hostů se na tomto CD podílelo? Pište do 12.9. na email eva@jazzport.cz