Jaga Jazzist s Janáčkovou filharmonií, Gregory Porter, Lisa Hannigan a další – Colours of Ostrava pokračují na podzim sólovými koncerty

Jaga Jazzist s Janáčkovou filharmonií, Gregory Porter, Lisa Hannigan a další – Colours of Ostrava pokračují na podzim sólovými koncerty

Festival Colours of Ostrava dnes představuje svou rozšířenou hudební nabídku. V rámci projektu SOLO COLOURS CONCERTS proběhne série čtyř „sólo“ koncertů v dolnovítkovickém Gongu a v klubu Cooltour na Černé louce. Ve spolupráci se sdružením Dolní oblast Vítkovice tak začíná tradice exkluzivních koncertů pro náročné posluchače.

Po ostravské premiéře v roce 2010 na Colours of Ostrava se letos v rámci SOLO COLOURS CONCERTS znovu představí inovátorský projekt známé norské skupiny Jaga Jazzist. Perlou bude koncert věhlasného jazzového zpěváka Gregory Portera z USA. Dalším výjimečným koncertem v této řadě bude dvojkoncert irských hvězd Lisy Hannigan a Japa. Předvánoční atmosféru ve městě obohatí London Community Gospel Choir z Velké Británie.

Jaga Jazzist s Janáčkovou filharmonií, Gregory Porter, Lisa Hannigan a další – Colours of Ostrava pokračují na podzim sólovými koncerty

„Věřím, že sólo koncerty nabídnou slavnostní a pohodovou atmosféru, kdy si budeme moci užít mimořádné hudební zážitky z dramaturgické dílny Colours of Ostrava. Rozhodli jsme se uspořádat tyto čtyři výjimečné koncerty samostatně, protože i když jsme už měli možnost některé interprety na Colours of Ostrava vidět, zvláštní koncert nabízí prostor si je lépe vychutnat,“ uvedla Zlata Holušová, ředitelka festivalu Colours of Ostrava.

Jaga Jazzist - 'One-Armed Bandit' (Live with Britten Sinfonia)

Program SOLO COLOURS CONCERTS začíná v Gongu 1. listopadu koncertem norské jazzové kapely Jaga Jazzist. Ta představí svůj nový projekt Live With Britten Sinfonia s podporou ostravské Janáčkovy filharmonie.

Dále uslyšíme 28. listopadu v klubu Coultour slavnou irskou písničkářku Lisu Hannigan, která se do Ostravy vrací po vystoupení v rámci Colours of Ostrava přede dvěma lety. Spolu s ní v samostatném bloku vystoupí další irský písničkář Richie Egan, známý spíše pod pseudonymem Jape, který si na Colours of Ostrava již rovněž zahrál.

O den později, 29. listopadu, se v Ostravě představí držitel několika nominací na cenu Grammy a fenomén současné soulové scény Gregory Porter.

Gregory Porter - "Be Good (Lion's Song)" Official Video

Program SOLO COLOURS CONCERTS se uzavře 5. prosince vánočním koncertem London Community Gospel Choir, který během čtyřicetiletého působení doprovázel mnoho hvězd, například i George Michaela či Madonnu.

SOLO COLOURS CONCERTS jsou realizovány ve spolupráci se sdružením Dolní oblast Vítkovice. „Ostrava je v hudebním světě už dobře známá a daří se nám přivážet špičkové světové umělce. V Gongu vzniklo ideální zázemí pro umělecky výjimečné akce,“ říká Holušová. „Gong je unikátní stavba, a proto hledáme i unikátní projekty. Každý ze tří koncertů, který u nás v rámci SOLO COLOURS CONCERTS proběhne, je akcí, jež nám může přivést diváky z celé republiky,“ komentoval chystané hudební události Petr Koudela, výkonný ředitel sdružení Dolní oblast Vítkovice. Pro sdružení jde o první velký projekt, který vedle organizační stránky zajišťuje také po stránce dramaturgické.

Koncert Lisy Hannigan se s ohledem na jeho intimní charakter bude konat v komornějším prostředí klubu Coultour, při kterém Lisa i Jape vystoupí pouze za doprovodu akustických kytar.
Koncerty začínají vždy ve 20.00 hodin.