Jazzový klavírista Vít Křišťan vydal své debutové album "Imprints" & soutěž o 3 CD!

Jazzový klavírista Vít Křišťan vydal své debutové album „Imprints“ & soutěž o 3 CD!

Klavírista Vít Křišťan (* 1986) vydal 3.6.2013 u vydavatelství Animal Music své debutové autorské album Imprints.

Jazzový klavírista Vít Křišťan vydal své debutové album Album Imprints obsahuje 12 vlastních Křišťanových autorských skladeb, nahraných v sestavě stálého tria, s nímž Křišťan vystupuje a které spolu s ním tvoří rytmická sekce souboru Face of the Bass (Jaromír Honzák – kontrabas, zde i baskytara a Roman Vícha – bicí) a za časté účasti hostů, jimiž jsou trumpetista Oskar Török (Vertigo, Čikori) a polský kytarista Marek Kądziela. Na albu se Křišťan představí nejen jako hráč na klavír a syntezátory, ale též jako zpěvák ve dvou skladbách, z nichž jednu s ním zpívá polská zpěvačka Agnieszka Twardoch.

 

Vít Křišťan je jedním z čelných představitelů současné mladé jazzové generace, spojujících vrcholným způsobem autentickou činnost kompoziční a interpretační; po studiu na konzervatoři Jaroslava Ježka absolvoval Jazzovou akademii v poských Katowicích a poté studoval, žil a vystupoval v Dánsku v Odense; vedle vlastního tria a „domovské““ kapely Inner Spaces vystupuje Křišťan jako člen různých sestav s domácími i zahraničními hudebníky, spolupracuje též s věhlasným dánským kontrabasistou Bo Stiefem.

Album Imprints obsahuje pestrou směs vlastních skladeb, o nichž Křišťan říká: „Všechny byly inspirovány mými dosavadními zážitky, místy, která jsem navštívil a lidmi, s nimiž jsem se setkal a představují tak do značné míry otisky mé paměti a mých zkušeností.“ Tomuto mottu odpovídá též koncept obalu, který je dílem grafičky Zuzany Lednické (Studio Najbrt) a fotografa Dušana Tománka. Album vzniklo ve studiu Sono Records ve spolupráci se zvukovými mistry Milanem Cimfe a Pavlem Karlíkem.

 

 SOUTĚŽ O 3 CD!

S jakými muzikanty Vít Křišťan na svém debutovém albu spolupracoval? Piště do 28.6. 2013 na email eva@jazzport.cz, výherce budeme kontaktovat emailem.