Marta Töpferová  & Tomáš Liška a jejich Milokraj & soutěž o 3 CD!

Marta Töpferová & Tomáš Liška a jejich Milokraj & soutěž o 3 CD!

Zpěvačka Marta Töpferová, která dlouhodobě žije v New Yorku a jejíž jméno je v širších světových kruzích world music pojmem, vydává v těchto dnech společně s kontrabasistou Tomášem Liškou u Animal Music spoluautorský projekt– album MILOKRAJ, jehož realizace se spolu s nimi zúčastnili kytarista David Dorůžka, slovenský houslista Stano Palůch a moldavský hráč na cimbál Marcel Comendant.

Marta Töpferová  & Tomáš Liška a jejich Milokraj & soutěž o 3 CD!Album je složeno ze spoluautorské tvorby obou hlavních protagonistů, jež je inspirována především moravskou a českou lidovou hudbou, ale i světem jazzu, soudobé hudby, world music a mnoha dalšími vlivy. Töpferová s Liškou hledají na cestě do Milokraje svou osobní i hudební identitu, hledají vysněný domov uvnitř vlastních srdcí. Texty skladeb jsou dílem Marty Töpferové, Anny Hodkové, Věry Provazníkové a Rity Erben. Publicista Petr Dorůžka o dílu řekl: „Jsem velmi rád, že zde vznikl projekt, jehož cílem je přinést českou a moravskou hudbu do světového kontextu“. Töpferová a Liška spolu vystupují již přes pět let (Liška doprovázel Töpferovou na jejích koncertech, ona na oplátku účinkuje na jeho debutovém a oceňovaném projektu Invisible World); po mnohých turné a inspirujících hudebních výměnách vytvořili v MILOKRAJI  projekt, který čerpá z hudby jejich kořenů a posouvá ji do nových barev a významů; hudba je nová a přesto zachycuje ducha a hloubku tradice; v aranžích a interpretaci je současně vytvořen prostor pro uplatnění bohatých zkušeností všech zúčastněných hudebníků.

Marta Töpferová  & Tomáš Liška a jejich Milokraj & soutěž o 3 CD!Album MILOKRAJ vyšlo 18.3.2013 a pokřtěno bude při koncertech v pražském klubu Jazz Dock ve dnech 12.4. a 13.4.2013.

Töpferová s Liškou a ostatními spoluhráči současně zahajují s projektem MILOKRAJ koncertní turné, v jehož rámci vystoupí nejen v České republice, ale i na mnoha místech v zahraničí (Krakow, Oxford, Londýn, Stuttgart, Amsterdam, Budapešť). Termíny jejich vystoupení jsou k dipozici na webových stránkách www.milokraj.com.

 

 

SOUTĚŽ o 3 CD

Marta Töpferová nejraději zpívá v jakých jazycích? Ve kterém roce vydala své poslední album?

Pište na email eva@jazzport.cz do 10.4.2013, výherce budeme kontaktovat emailem.