Hvězdné Supertrio objede v lednu republiku!

Hvězdné Supertrio objede v lednu republiku!

Po úspěšných koncertech v lednu roku 2012 v prominentních jazzových klubech v Německu se členové tohoto mezinárodního tria dohodli na další společné spolupráci.

Vynikající americký jazzový pianista Skip Wilkins, jeden ze současných nejuznávanějších evropských kontrabasistů František Uhlíř a česká bubenická legenda Jaromír Helešic se po Novém roce vydají na turné, na kterém představí nejen svá originální aranžmá standardů, ale i své vlastní autorské počiny. Skip Wilkins je Česku známý především z pražských klubovýh koncertů. Při svých návštěvách často hraje například v JazzDocku, Redutě, La Bocce, U Staré paní a v mnoha dalších. Hraje v sestavách s nejlešími jazzovými muzikanty domácí scény, většinou tedy s Tomášem Hobzekem, Rostislavem Frašem, Liborem Šmoldasem, Josefem Fečem, Jurajem Bartošem a tento výčet rozhodně není konečný! V současnosti vyučuje jazzový klavír na La Fayette College v USA a mimo jiné je to každoroční učitel na letní jazzové dílně Karla Velebného ve Frýdlantě. Díky svým pedagogickým dovednostem vyučoval i na Katedře jazzové interpretace brněnské JAMU.  Františka Uhlíře určitě není třeba dlouze představovat. Dlouhá léta byl členem SHQ Karla Velebného, Barock Jazz Quintet a skupin pianisty Emila Viklického. Rejstřík jeho četných aktivit zahrnuje i spolupráci s různými mezinárodními skupinami a sólisty (East – West Connection, Dave Weckl, Theodor Curson, Benny Bailey ad.) Krom účinkování na tuzemské scéně ho měli šanci slyšet i posluchači za našimi hranicemi a dokonce i za oceánem. Vždy ze zemí odjížděl s obrovským úspěchem a doposud pravidelně vyprodává koncertní sály!

Hvězdné Supertrio objede v lednu republiku!

Jaromír Helešic má za sebou četné zkušenosti z koncertů v ČR i mimo ní a díky tomu si vybudoval reputaci jednoho z nejžádanějších českých hráčů na bicí nástroje vůbec. Od konce 60. let žije v Praze, kde působil v různých jazzových formacích (Jazz Half Sextet, Jazz Nova) než zakotvil ve skupině kontrabasisty L.Hulana Jazz Sanatorium. V 70. letech působil v kapelách jako jsou Impuls, Energit L.Andršta, Jazz Q M.Kratochvíla, Pražský Big Band, Milan Svoboda Q,R.Dašek Trio a dalších.

Všechny tyto vynikající muzikanty na jednom pódiu máte šanci slyšet v následujících městech:
5.1.2013 – Praha – U Malého Glena
8.1.2013 – Praha – Reduta Jazz Club
9.1.2013 – Kladno
19.1.2013 – Brno – Rusty Nail Club
20.1.2013 – Znojmo – JAZZFEST
22.1.2013 – Žďár nad Sázavou – Jazzmine Club
23.1.2013 – Prostějov – Botanico café
24.1.2013 – Uherský Brod – Dům kultury
25.1.2013 – Opava – KlubART
26.1.2013 – Praha – Agharta

Na koncertech na vás čeká skvělá atmosféra a nezapomenutelný zážitek, o který se postará Super Trio WUH.

Nenechte si ujít tyto tři jazzové chlapíky a přijďte si (ne)jeden z jejich koncertů vychutnat do posledního tónu!