Respect Plus : záruka kvalitní dávky world music & soutěže na koncerty!

V průběhu celého roku přináší cyklus koncertů Respect Plus nejlepší světové půkopníky world music.

V Paláci Akropolis 28.11. vystoupí zakládající člen klezmererového superbandu Klezmatics, virtuozní klarinetista David Krakauer. Častý spoluhráč Kronos Quartetu k nám přijíždí s novým projektem Ancient Groove. V 80. letech byl jeho klarinet hlavní oporou původní sestavy Klezmatics, která tehdy často hrála v legendárním newyorském klubu Knitting Factory. Právě tam Krakauerovy výkony natolik okouzlily producenta a hudebního inovátora John Zorna, že ho obsadil do svých dvou chystaných projektů, z nichž se pak zrodil Zornův koncept „radikální hudby s židovskými kořeny“, Radical Jewish Culture. Brzy poté vyšlo na Zornově značce Tzadik první Krakauerovo sólové album, Klezmer Madness!.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=O6voZQRJhEU[/pro-player]

 

V úterý 4.12. v Paláci Akropolis vystoupí legendární postavy britské hudební scény : Les Triaboliques. Členové tohoto tria patří mezi skutečné legendy. Lu Edmonds byl jedním z vizionářů punkové éry, který prošel skupinami jako The Damned a dnes hraje s PIL, Mekons Billy Braggem a Yat-Kha,  Justin Adams získal světové renomé jako spoluhráč Roberta Planta, Natachy Atlas nebo Briana Ena a  Ben Mandelson, virtuóz na mandolínu, hudební dobrodruh a producent, založil 3Mustafa3.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=MqzSa8aQo-4[/pro-player]

 

Společně vytvářejí žánrově mnohotvárnou hudbu, s kořeny v blues i punku, kořeněnou mimoevropskými nástroji jako je loutna saz či turecké banjo cümbüş, na které hraje Lu Edmonds. Justin Adams do této směsice přidává autentické pouštní blues, které načerpal jako producent africké skupiny Tinariwen či spoluhráč Juldeh Camary. Sami členové kapely svojí tvorbu nazývají dusk-core: směs londýnského punku i undergroundu společně s bílým i pouštním blues.

SOUTĚŽ o 3×2 vstupy na Davida Krakauera

Odkud tento hudebník pochází a jak bohatá je jeho diskografie, kolik alb vydal?

Soutěž končí 23.11. 2012, odpovědi posílejte na email eva@jazzport.cz

 

Respect Plus : záruka kvalitní dávky world music & soutěže na koncerty!

SOUTĚŽ o 2×2 vstupy na Les Triaboliques

Jak dlouho spolu hrají a z jakého státu každý z nich pochází?

Soutěž končí 30.11. 2012, odpovědi posílejte na email eva@jazzport.cz