Geniální bořiči hranic současné hudby Chris „Daddy“ Dave & Akua Naru v klubové noci SPOTLIGHT

Geniální bořiči hranic současné hudby Chris „Daddy“ Dave & Akua Naru v klubové noci SPOTLIGHT

V sobotu 3. listopadu na návštěvníky pražského klubu Roxy/NoD čeká vskutku rozmanitý večer. Klubová noc SPOTLIGHT nabídne večer nečekaných hudebních setkání. Pořadatelé festivalu Struny podzimu se nebáli pozvat interprety, kteří tak úplně nezapadají do konceptu tohoto festivalu. Za to jim patří velké díky.

Geniální bořiči hranic současné hudby Chris „Daddy“ Dave & Akua Naru v klubové noci SPOTLIGHTNa pódiu se během večera vystřídají vynikající bubeník Chris „Daddy“ Dave s kapelou The Drumhedz, poetická female MC a zpěvačka Akua Naru, battle mistrů beatboxu a live loopingu En.Drua a Ricoloopa. Jungle ambientový set odehraje nu-jazzová formace Sato-San To. Američan Chris „Daddy“ Dave, nejosobitější bubeník dneška, představí svůj nový projekt Chris Dave and the Drumhedz s nadupanou kapelou složenou z předních hráčů hiphopové a jazzové scény. The Drumhedz je strhující a výbušná jízda napříč rytmy, tempy a styly inspirovaná umělci tak rozdílnými jako Jimi Hendrix, Fela Kuti, Radiohead nebo J Dilla. Podmanivý hlas nabídne talentovaná Akua Naru. Zavede posluchače od zpívané poezie až k zážitku z dynamického a muzikálního hip hopu, v němž nalezneme i řadu etnických vlivů. V Německu usazená, avšak původem americká hiphoperka hrála například s legendárním bubeníkem Fely Kutiho Tony Allenem či hiphopovou kapelou Lords of the Underground. Na nabroušené beatboxové bitvě  se v Roxy/NoD potkají čerstvý vicemistr světa v loopingu a jeden z nejlepších evropských beatboxerů En.Dru z Prahy a jeho neméně zdatný berlínský kolega a rival Ricoloop.

En.dru s pomocí své loopstation vytváří přímo před publikem své živé „accapella“ improvizace nejrůznějších hudebních stylů (electro, hip hop, acid jazz, funky, ethno…), jejichž součástí je beatboxová rytmika a efekty, vokály, imitace hudebních nástrojů, rap… Berlínský beatboxer a multiinstrumentalista Ricoloop sám sebe často označuje jako one-man-jam. S pomocí loopstation, svého hlasu a celé řady hudebních nástrojů vytváří mnohovrstevnatou, rytmickou hudbu a patří k tomu nejlepšímu, co je aktuálně na mezinárodní scéně v této disciplíně ke slyšení.

Sato-San To jako zástupci mladé česko-slovenské jazzové a elektronické scény představí svůj originální nu-jazzový projekt. Snoubí se v něm moderní elektronické postupy i jazzové improvizace se škálou hudebních inspirací od Orientu po Skandinávii.

Čeká nás dlouhý, nezapomenutelný večer.