Díky Jazz Docku přijíždí tolik úžasné hudby!

Na konci měsíce dubna Jazz Dock připravil dva skvostné hosty. V rámci cyklu JAZZ 4 KONTINENTŮ vystoupí 22.4. legenda současného jazzu Brian Blade. Jeho dynamická hra učarovala největším osobnostem současného jazzu, především saxofonistovi Wayne Shorterovi nebo klavíristovi a aranžérovi Billymu Childsovi. Bladeovo muzikantské alter ego odhaluje nejnovější album Mama Rosa, sbírka folkem, country, jazzem, rockem i soulem inspirovaných písní, jež Blade sám zpívá a navrch se k tomu doprovází na kytaru.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=oNWa9_tcnuw[/pro-player]

Americká legenda progresivního jazzu MEDESKI, MARTIN & WOOD z kapacitních důvodů vystoupí v Meet Factory 23.4. Neodmyslitelný zvuk vintage klávesových nástrojů Hammond, Wurlitzer, Moog, Clavinet nebo Mellotron Johna Medeskiho, basové figury Chrise Wooda a tranceový rytmus bicích Billy Martina tvoří dohromady nezaměnitelnou a originální tanečně-zvukovou koláž. Jejich hudba čerpá z vlivů mnoha hudebních stylů, ale i osobností. Jazz, hiphop, blues, rock, gospel, elektronická hudba i hudba New Orleans se potkávají a prolínají v kolážích, které občas připomínají filmovou hudbu k nezávislým filmům. John Medeski vyzdvihuje ve svých inspiračních zdrojích tak rozdílné hudebníky jako jsou John Coltrane, Jimi Hendrix, Ludwig van Beethoven, Thelonious Monk, Larry Young nebo Charles Ives. Jazz Dock na konci dubna připravil dva opravdu silné zážitky.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=fY1PweehYRw&feature=related[/pro-player]