3. kolo Czech Jazz Contest 2012

3. kolo Czech Jazz Contest 2012

Ve třetím kole soutěže Czech Jazz Contest 2012 se v Redutě opět představila čtveřice mladých jazzových kapel! Mezi soubory S GUSTEM, M.K. COLLECTIVE, “KIKINA B.” a “PERSONAL HIGHWAY” vybírala finalistu porota složená z vynikajících hudebníků: skladatele a pianisty Milana Svobody, basisty Josefa Feča a kytaristy Libora Šmoldase. Všechny soutěžní ansámbly spojovala značná žánrová otevřenost a ukotvenost v spíše moderním jazzu 70. a 80. let. Redutou zazněly tóny swingu, be-bopu, funky, fusion ale i experimentální hudby či metalu. Bylo vidět, že současná mladá generace se ráda otevírá hudebním vlivům bez omezní žánrů a neomezuje se pouze na jazzovou tradici. Většina skladeb byla autorská, což se setkalo s velkými sympatiemi poroty. Všechny zůčastněné soubory prokázaly opravdu vysoký standard a téměř profesionální vyspělost ať už co se týče aranžování, skladeb či improvizace a snadno si získaly téměř vyprodanou Redutu.

3. kolo Czech Jazz Contest 2012

Kapela “S GUSTEM” zahrála 6 původních skladeb převážně ve stylu funky. “M.K. COLLECTIVE” prokázal široký žánrový záběr od swingu po jungle. “PERSONAL HIGHWAY” se pohybovala na hranici experimentu a filmové hudby. Porotu i obecenstvo si však nejvíce získalo vystoupení skupiny “KIKINA B” ve složení Kristýna Bártová (klávesy), Tomáš Fuchs (kytara), Zbyněk Polívka (tenor sax), Martin Linhart (bicí) a Matěj Havlíček (baskytara). Všechny skladby byly původní a osobité. Stylově blízko Electric Bandu Chica Coreai. Zahrané s energií, přesností, nápaditostí, výbornou dynamikou a upřímností. Všichni členové kapely prokázali cit pro jazzovou hudbu a nadstandardní instrumentální a improvizační schopnosti.

KIKINA B se tedy připojí k již jistým finalistům JAN FEČO QURTET a JAN STEINSDORFER TRIO. Další úterý a středu se k nim přidá vítěz 4.semifinálového kola a tzv.divoká karta a všichni vzájemně změří síly ve velkém finále 17.3. v Redutě!

Pokud chcete poznat Redutu i z jiné strany, přijďte, hlasujte a především podpořte mladé kapely na začátku trnité, složité, ale také otevřené hudební kariéry.

Více informací a možnost hlasování najdete na facebooku nebo na

http://www.redutajazzclub.cz/