Soutěž Czech Jazz Contest 2012 odstartovala!

Souboj mladých jazzových talentů, který pořádá Reduta Jazz Club Praha ve spolupráci s Českou jazzovou společností, nabídl zahajovací dvoudenní semifinálové kolo! Další tři semifinálová klání budou probíhat v následujících týdnech vždy v úterý a ve středu a vyvrcholí velkým finálem 17.března 2012!

V úvodních dvou večerech soutěže Czech Jazz Contest konajícího se v Redutě 21. a 22. února 2012 se představily kapely PETER PALAJ TRIO (Peter Palaj – kytara; Robo Ragan Jr. – kontrabas; Samuel Juráš – bicí) ze Slovenska a domácí UNBEKANNT QUARTET (Jan Mikyška – kytara; Ben McGarr – saxofon, flétna; Ondřej Komárek – kontrabas; Petr Mikeš – bicí), JAN FEČO QUARTET (Jan Fečo – alt saxofon, Dominik Klempár – klavír, Matěj Černý – kontrabas, Oliver Lipenský) a MICHAL WOREK QUARTET (Michal Worek- klavír, Ivan Kartáč – kytara, Hana Vedralová – baskytara, Michael Nosek – bicí).

Všechny kapely předvedly vynikající hudební výkony, s jazzovými standardy ve svých aranžmá a vlastními kompozicemi z per Jana Mikyšky, Jana Feča, Robo Ragana Jr. a Michala Woreka . Ze sólistů zářili hlavně Jan Fečo, Dominik Klempár, Robo Ragan Jr. , Peter Palaj, Jan Mikyška a Ivan Kartáč. Pro porotu ve složení Marek Novotný, Lukáš Kytnar a Ondřej Štveráček nebylo lehké vybrat vítěze prvního týdne, kterým se nakonec stal Jan Fečo Quartet. Ovšem do finále ještě může promluvit Divoká karta, kterou bude jedna ze všech zůčastněných kapel.

Naváhejte přijít a zažít neopakovatelnou atmosféru při druhém kole Czech Jazz Contest 2012, které proběhne 28. a 29. února. O postup do finále budou mezi sebou soutěžit JAN STEINSDORFER TRIO, PITCH BENDER, BEHIND THE DOOR a NANO ILLUSIONS. Podpořte mladé hudebníky při jejich semifinálových koncertech v legendárním klubu Reduta nebo hlasujte na facebooku.
Akce se koná za podpory Hlavního města Prahy.