Jazz opera Porgy and Bess v podání mladých interpretů z Německa a USA

Mladí hudebníci z Německa a USA přiváží do Prahy jazzovou operu Porgy and Bess. Pražské publikum bude mít možnost vyslechnout ojedinělý hudební projekt jednoho z předních mládežnických orchestrů v Německu – Jugendsinfonieorchester Leipzig a amerického sboru Pennsbury Concert Choir s německým sborem Amici Musicae.

  • Obecní dům – Smetanova síň
  • 23. února od 19:30

Ke spolupráci na koncertním provedení světoznámé opery G. Gershwina (arr. R. Bennet) Porgy a Bess ve Smetanově síni Obecního domu přizvali mladí hudebníci také profesionální sólisty z USA, sopranistku Shawnette Sulker a barytonistu Leona Williamse. V první části večera zazní Žalm 42 „Wie der Hirsch schreit“, op. 42 od F. Mendelssohna – Bartholdyho pro soprán, smíšený sbor a orchestr.

Jazz opera Porgy and Bess v podání mladých interpretů z Německa a USA

Projekt spolupráce německého orchestru pod vedením dirigenta R.-D. Entleutnera a amerického sboru začal v roce 2006 v New Yorku, zmíněná hudební tělesa se zde poprvé sešla na hudebním workshopu. Po dvouleté intenzívní práci provedl sbor a orchestr dílo C. Orffa – Carmina Burana v lipském Gewandhausu. Velký úspěch koncertu a nadšení mladých hudebníků dalo vzniknout myšlence na společné evropské turné v roce 2012.

Sbormistr Pennsbury Concert Choir J. Moyer vybral Prahu jako kulturní i hudební metropoli k prvnímu společnému koncertnímu provedení jazzové opery Porgy a Bess. Evropské turné bude zakončeno koncertem v síni Gewandhaus 25. února 2012.

Vstupenky od 100 Kč lze zakoupit v Kulturním středisku Obecního domu a v předprodejních sítích Ticket Pro, Ticketportal a Ticket Art.