Transovní rytmy Afriky spojené s Led Zeppelin, Doors a The Prodigy ZÍTRA V PRAZE! SOUTĚŽ o 4×2 vstupy

Už třemi alby prověřené spojení nejvýbušnějšího z britských kytaristů Justina Adamse (ex-Robert Plant) s Juldeh Camarou, zpěvákem z Gambie a hráčem na africké housle ritti vstupuje do hvězdné etapy.juju-in-trance_a_image_634561189226 Justin Adams má renomé jednoho z nejvíce originálních a inovativních kytaristů Anglie. Jeho dráha sahá od punkových kořenů k pouštnímu blues Tinariwen, jejichž alba spoluvytvářel jako producent, i k Robertu Plantovi, Peter Gabrielovi a Jah Wobble, s nimiž hrál.

Juldeh Camara, zpěvák gambijských eposů, příslušník elitní muzikantské kasty označované slovem griot, žije už léta v Anglii, kde spolupracuje se špičkovými jazzmany i rockery. Mistr houslí ritti, na které se naučil od svého slepého otce, jehož učitelé byli prý afričtí džinové.
Basista Billy Fuller spolupracoval s Massive Attack, triphoppery Malachai i Robertem Plantem a jeho Strange Sensation (v nichž Justin Adams hraje sólovou kytaru), dále je členem kultovních indie industrialistů Beak (spolu s Geoffem Barrowem z Portishead).

Dave Smith je jeden z nejlepších a nejvšestrannějších mladých bubeníků v Británii. Ovlivněn jak rytmy Západní Afriky tak i jazzovou technikou, díky explosivnímu stylu a muzikální citlivosti získal spoustu respektu v mnoha žánrech.. Jakožto jeden z vedoucích Outhouse, skupiny vzniklé pod záštitou londýnského Loop Collective, spolupracoval Smith s plejádou experimentátorů z celého světa. Jeho skupina Outhouse Ruhabi, kterou založil v Gambii s pěti hráči na obrovské bubny sabar, mapuje paralely mezi jazzovou improvizací a tradiční hudbou Západní Afriky.

Hudební ukázky a videa:
http://realworldrecords.com/catalogue/in-trance/
http://www.myspace.com/juldehcamarauk

4 výherci se mohou těšit se svým doprovodem na zítřejší nevšední zážitek!
Otázka zní: V jakých městech ČR vystoupí tato sestava v rámci jejich turné?

[TINY-CONTACT-FORM]

Výherce budeme informovat emailem a vstupenky budou k vyzvednutí na místě.