beARTcom přináší do Brna 3 večery nadupané hudbou napříč jazzovým spektrem

beARTcom je unikátní evropský vzdělávací workshop pro hudebníky se zaměřením na jazz a současnou hudbu.  Workshop je tematicky rozdělen do tří dnů: 23. 8. „beTalent“, 24. 8. „beArt“ a 25. 8. „beGroove“, které mimo jiné zahrnují semináře „Improvising Instruments“, „Approaching Art“, „Structure & Developement of a Big Band“, „Time – Feel – Rhythm” a „In & Out Rhythms”.

Nový obrázek

Celý workshop se ponese v duchu různých žánrů, od současné hudby přes jazz, funk, soul až po elektronickou hudbu. Cílem workshopu je podpořit pokrok a rozvoj jednotlivých hráčů pod vedením zkušených a uznávaných jazzmanů. Mimo jiné se setkáte s Matúšem Jakabčicem (SK), univerzitním profesorem a skvělým saxofonistou Harrym Sokalem (A), vyzkoušet si můžete i instrumentální hraní s djem – lektorovat bude česká d´n´b legenda – DJ Sayko (CZ).  Důraz je kladen na získávání jistoty při hraní a hledání vlastních způsobů vyjádření. Důležitým bodem je i rozvoj skupinového a improvizovaného hraní.

Celé tři dny a tři noci (23. 8. – 25. 8. 2011) budou prostory v Brně na Staré radnice a v klubu Metro patřit projektu beARTcom. Vrcholem každého dne bude koncert účastníků a lektorů, vystoupí také světově známá formace „I Remember Art“ a Harry Sokal Galaxy Groove Trio. Noční program bude ve znamení série jam sessions.  Důvodem proč se zúčastnit je i velmi příznivá cena, díky dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj.  Účastnický poplatek 8 Euro / den zahrnuje zázemí, techniku a volné vstupy na večerní koncerty a performance.

Rozcestníkem a zdrojem informací o projektu jsou stránky www.beartcom.eu.