Letní jazzové aktivity Františka Uhlíře

Letní jazzové aktivity Františka Uhlíře

I v letních měsících kontrabasista František Uhlíř nezahálí a má před sebou velmi zajímavé zahraniční koncerty a učení na workshopu v italském Meranu. Již 10 let probíhá v italském Meranu Jazzový Workshop, který vede význačný italský pianista Franco D’Andrea, kterému byla k jeho 70tinám udělena v Paříži cena Evropského jazzového hudebníka roku.2010.

Letní jazzové aktivity Františka Uhlíře

Tento rok  se bude workshop konat od 13. do 17.7.2011 a učit zde budou mimo Františka Uhlíře taky jazzový hudebníci z Italie, Rakouska, Německa, Austrálie a USA. Více informací najdete zde: http://www.meranojazz.it

V ten samý čas probíhá simultánně v Meranu jazzový festival, který letos bude slavit 15letémjubileum. Vystoupí například J.Lovano „US Five“, J. Scofield Q, R.Rudd Trio a F.Uhlíř s projektem „The Teachers“.

Další letní aktivita bude vystoupení se skupinou PVC – Prague –Vienna –Connection, kterou František Uhlíř založil v roce  2010 na festivalech v Italii a Chorvatsku.

Jedná se jedinečný projekt, kde je Vídeň zastoupená dvěmi velmi talentovanými hudebnicemi, které v Rakousku patří k nejlepším ve svém oboru, pianistkou  Julii Siedl a zpěvačkou Nikou Zach a Praha je zastoupená Františkem Uhlířem na kontrabas a Jaromírem Helešicem na bicí nástroje.

22.7. vystoupí „PVC“ na festivalu v Grožnijan v Chorvatsku, který zde probíhá v rámci Letní jazzové akademie pod názvem „Jazz is Back-BP“, tuto akademii a festival založil jeden z nejznámějších chorvatských jazzových  hudebníků vibrafonista Boško Petrovič.

23.7. čeká na  „PVC“ vystoupení na festivalu v italském Terstu.

24.7. zahraje „PVC“ na festivalu Jazz Veneto ve světoznámých Benátkách.

Poslední týden v červenci by měl ještě František Uhlíř  koncertovat v Chorvatsku s triem Jurkovič+Uhlíř+Helešic. Toto trio existuje od roku 2002 a má za sebou více než 380 koncertů v klubech a festivalech po celé Evropě.