Hudební měsíčník Full Moon…konečně žádný obnošený mainstream

Od června tohoto roku se snaží hudební magazín FULL MOON nejen obsahem, ale i propracovanou grafikou ukázat, že náš trh, sice malý, ale „hladový“ čekal na tuto příležitost dlouho. A to čekání stálo za to. Jak říká hlavní iniciátorka Jana Kačurová (neboli Apačka): Na každým stánku a benzince nikdy nebudeme! Proto se Full Moon rozhodl vytvořit vlastní distribuční síť > kluby, obchody s deskama, kavárny, hospody, galerie, knihkupectví apod.  Samozřejmě předplatné je nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak Full Moon získat. Časopis lze sehnat na obvyklých distribučních místech za cenu 99 Kč, přes e-shop (včetně jednotlivých starších čísel i předplatného) nebo v samostatném PDF, website: http://fullmoonmagazine.cz/.

  • „Give me a mandolin and I’ll play you rock’n’roll.“ Keith Moon

moon2

Nový Full Moon je ve znamení dialogu
Čtvrté číslo přináší rozhovory a obrázky na kůži:

Novému číslu hudebního měsíčníku Full Moon vládnou na obálce Arcade Fire (uvnitř je recenze nové desky a vzpomínka na slavný Pohřeb).

V rozhovorech čísla #4 dále najdete Dva, Misery Index, Toda A z Firewater, Brendana Flowerse z Killers, který v září vydá sólový debut, DJ Shadowa nebo The Ex. Články připomenou vydání desek Interpol a Eels, koncerty Atari Teenage Riot, Tindersticks nebo Stinga. Reportáž čísla patří výsadku „kluků z New York City“ Scotta McClouda (Paramount Styles, Girls Against Boys), Paula Wallfische (Botanica) a zmíněného Toda A a Firewater. Všichni tři na přelomu července a srpna hráli v Česku. Recenze zahrnují nové desky Laurie Anderson, Les Savy Fav, nové kapely Trenta Reznora How to Destroy Angels, duel Africa Hitech vs. Space Invadas a další. Odstartoval seriál o českých vydavatelstvích, v prvním díle Piper Records (Nierika, Miou Miou, Lu, Milano…). Z reportáží stojí za zmínku Mike Patton s orchestrem v Polsku, výsek evropského turné Converge (včetně Polska), festivaly Melt! (Německo) a OFF (Polsko) nebo samostatný koncert Black Heart Procession v duu Pall a Tobias (Polsko, jak jinak). Nechybí komiksy, Al Burian ani Paul Wallfisch.