Mladý jazzový kvartet POINTS, nositel zahraničních cen, vydává debutové album, o které soutěžíme!

Mladý český jazzový kvartet POINTS, typický svým složením bez harmonického nástroje, vydává u ANIMAL MUSIC své debutové album nazvané eponymně POINTS. Kapela získala v loňském roce jako první český soubor významné vítězství v soutěži španělského festivalu v Getxu a na tento úspěch navázala druhým místem v belgické soutěži Jazz Hoeilaart a několika vystoupeními po celé Evropě.

points_pozvankaJe zřejmé, že nastal ideální čas zaznamenat klíčový a několika lety koncertování prověřený autorský repertoár mimořádně invenčního a sehraného souboru na debutovém albu. POINTS tvoří saxofonista Luboš Soukup, který je autorem většiny repertoáru, trumpetista Miroslav Hloucal (člen mnoha sestav, na labelu ANIMAL MUSIC vyšla již alba jeho jiných kapel Lanugo a Infinite Quintet), kontrabasista Tomáš Liška (nedávno vydal na labelu ANIMAL MUSIC výborně hodnocené vlastní autorské album „Invisible World“) a bubeník Tomáš Hobzek (známý především jako zakládající člen Organic Quartetu Ondřeje Pivce, avšak také lídr vlastního kvarteta, s nímž vydá v květnu 2010 u ANIMAL MUSIC debutové autorské album). Ve dvou skladbách na albu se obsazení POINTS rozšíří o přizvané hosty – saxofonistu Petra Kalfuse (Infinite Quintet), trombonistu Jana Jiruchu ml. (Bucinatores Orchestra), basklarinetistu Marcela Bártu (Vertigo Quintet) a zpěvačku Dorotu Barovou (Tara Fuki). POINTS jsou kapela se silným emocionálním nábojem, jejíž hudba je nápaditá, odvážná a nespoutaná konvencemi; hudba zaznamenaná na jejich debutovém albu přináší skutečně nevšední zážitek.

Album vzniklo ve studiu Sono Records ve spolupráci se zvukovým mistrem Milanem Cimfem, mastering provedl Gene Paul ze špičkového studia DB Plus Digital Services v New Yorku. Autorem obalu alba je (jako vždy u ANIMAL MUSIC) významný grafik Aleš Najbrt ve spolupráci s fotografem Adamem Holým. Album POINTS bude vydáno dne 12. února 2010 a pokřtěno bude dvakrát (12.-13. února 2010) při koncertech v pražském klubu Jazz Dock.

Kapela POINTS vznikla na jaře roku 2007, založili ji absolventi Vyšší odborné školy při Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze. Ačkoliv je kvartet složen z poměrně mladých hudebníků, každý z jeho členů je výraznou hudební individualitou, která přináší do společného hraní osobitost a entuziasmus pro hledání vlastního hudebního jazyka. Svůj vlastní způsob vyjadřování si kapela již vytvořila – promlouvá k posluchačům vlastními skladbami, které píše každý z členů kapely a které zaujmou nejen svou dramatičností a dynamickými, někdy až eruptivními změnami nálad a atmosfér, ale také svým charakteristickým zvukem. Ten je velkou měrou určen nástrojovým obsazením kapely – POINTS hrají ve složení trubka, saxofon, kontrabas, bicí, tedy bez harmonického nástroje. Tím vzniká široké pole pro hudební komunikaci mezi hudebníky. POINTS je kapela se silným emocionálním nábojem, jejíž hudba je nápaditá, nespoutaná konvencemi a která se díky své odvaze a fantazii nemusí omezovat jen na kopírování hudby jazzových velikánů minulého století. POINTS dostali cenu na 22. ročníku Soutěže standardů v polském městě Siedlce. Kapela vyhrála v roce 2009 prestižní mezinárodní jazzovou soutěž ve španělském Getxu a téhož roku získala druhou cenu na belgické soutěži Jazz Hoeilaart. POINTS koncertují v Čechách i v zahraničí.

[pro-player width=’530′ height=’253′ type=’video‘]http://www.youtube.com/watch?v=fSER3yymiUc[/pro-player]

SOUTĚŽ  o 4 CD debutového alba kapely Points, soutěž končí 15.2. 2010.

Otázka zní:

Který známý grafik je autorem obalu desky?

Soutěž ukončena, výherce informujeme e-mailem.