Po beznadějně vyprodaném Hradu míří Jana Koubková do Lucerna Music Baru

Zpěvačka Jana Koubková se svým kvartetem a hosty sklidila nadšené ohlasy za své vystoupení na Pražském hradě a nyní oslavy jejích pětašedesátin vyvrcholí 4. listopadu v Lucerna Music Baru za doprovodu jedinečných gratulantů: exkluzivně k Janiným narozeninám se znovu zformovala oceňovaná kapela Horký dech Jany Koubkové, v níž po zpěvaččině boku vystoupí kytarista Michal Pavlíček a z Velké Británie přijede bubeník Jiří Hrubeš.

koubkovaS novou kapelou

Stejně jako při vystoupení na Hradě zahájí hudební oslavu koncert Janina nového kvartetu, jenž má poměrně netradiční složení: zůstal zpěvaččin dlouholetý spolupracovník pianista Ondřej Kabrna, na bicí nástroje byl přizván mladý bubeník Jan Červenka a jazzoví muzikanti by očekávali, že basovou základnu bude formaci dláždit kontrabas. Avšak Jana pro tento účel zvolila violoncellistu Symfonického orchestru Českého rozhlasu Jana Kellera. Nová kapela tak nabízí množství netradičních barev: Kabrna střídá klavír s akordeonem či arabskou loutnou, Keller často sáhne po bezpražcové baskytaře a Červenka do své bubenické soupravy začlenil množství perkusí.

Exkluzivní gratulanti

Lucerna Music Bar také zažije vzkříšení dvou hudebních projektů, které tvoří nedílnou součást zpěvaččiny hudební dráhy. Gratulovat přijde Yandim Band Slávka Jandy, s nímž Jana v roce 1989 natočila desku Pantha Rei, třešničkou na narozeninovém dortu pak bude jediný koncert obnoveného Horkého dechu, který si díky energickému spojení a vynikajícím hudebním výkonům Koubkové, Pavlíčka a Hrubeše vysloužil nadšené uznání milovníků jazzu i kritiky. Narozeninová oslava plná hudebních barev vygraduje v závěrečný mohutný jam session všech zúčastněných.