Beata Hlavenková vydává své první sólové album

Beata Hlavenková vydává své první sólové album

joy_for_joelBeata Hlavenková, mladá jazzová klavíristka, skladatelka a aranžérka, vydává své první sólové album Joy For Joel u rozvíjejícího se progresivního českého jazzového vydavatelství Animal Music.

Album vzniklo během Beatina pobytu v New Yorku v lednu 2009 a obsahuje devět Beatiných vlastních kompozic. Sestava spoluhráčů na albu je skutečně výjimečná, skládá se z vynikajících hráčů americké jazzové scény: na trubku a křídlovku hraje Ingrid Jensen, na saxofon Rich Perry (oba členové Maria Schneider Orchestra), na kontrabas Matt Clohesy, na bicí Jon Wikan a na pedal steel kytaru Dave Easley (mimo jiné člen sdružení Brian Blade Fellowship).

Joy For JoelDo hotových nahrávek Beata dotočila již doma v Čechách vokály a stejným způsobem přispěla i Lenka Dusilová, s níž Beata spolupracuje ve skupině Eternal Seekers. Mistrem zvuku byl Paul Wickliffe ve studiu Charleston Road, album smíchal Milan Cimfe v českém studiu Sono Records, mastering provedl Joel Kerr ve studiu DB PLUS v New Yorku, kde se dokončovala alba řady významných umělců, mezi nimiž jsou Al DiMeola, Norah Jones, Hugh Masekela, Freddie Hubbard, Keith Jarrett, již zmíněná Maria Schneider a řada dalších. Obal alba je dílem Mikuláše Macháčka ze Studia Najbrt a fotografa Václava Jiráska.

Více na beatahlavenkova.com.