Od mládí byl k hudbě veden rodiči a díky nim také nastoupil studium v Základní umělecké škole Klapkově v Praze. Zde hrával ve školním flétnovém kvartetu, které se jmenovalo Quartetto giocoso a hrál zde na zobcovou flétnu, kterou si zde zvolil jako hlavní nástroj ke studu. S kvartetem nahrál i CD, které nese název Lode di flauti dolci (1992). Po maturitě na gymnáziu vystudoval konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze (1993–01) v oboru bicích a klavíru. Na bicí se začal učit ve třídě profesora Vladimíra Žižky a jeho učitelem klavíru na byl pedagog a klavírista Ladislav Brábek. Od roku 2001 na této konzervatoři vyučuje klavír, bicí a souborovou hru na klavír. Krátký čas také působil v radě Vyšší odborné školy Jaroslava Ježka. Dvakrát byl také jako student na Letní jazzové dílně ve Frýdlantu a v současné době jezdí jako lektor na letní jazzovou školu, na Náchodskou prima sezónu.

Trio SRLV roce 2002 se účastnil s Pražským jazzovým sextetem pod vedením Petra Kořínka CD Cronica Domus Sarensis. Jednalo se o jazzovou suitu o sedmi částech, napsanou k příležitosti sedmistého výročí sepsání Kroniky kláštera žďárského. Na tomto albu hrál mimo bicích Linhart také na flétnu. Na spolupráci s Kořínkem navázal roku 2005, když byl pozván k nahrávání desky Just Floating Lightly, která oslavila Kořínkovi šedesátiny.

Na současné české hudební scéně jej můžeme vidět ve skupinách The Swings, kde nahrál CD Java Jive a Já bych si rád najal dům, v Quintetu Petra Hanzlíka, kde nahrál album Day Dream a v sestavě Cuban Summer. V posledně jmenované kapele, která hraje převážně latinsko americkou hudbu se občasně střídá s Janem Dvořákem na postu bicích a perkusí. Linhart také působí s Vojtěchem Eckertem v širším obsazení pod názvem Vojtěch Eckert & CO. anebo Cabernet Jazz Sauvignone. Do roku 2003 hrál také ve skupině Four Brothers, se kterou nahrál demo CD.

Od roku 2002 působí Linhart v Triu Víta Švece, když zde nahradil Pavla Razíma za bicími. V tomto Triu nahrál v roce 2004 desku Keporkak a do budoucna se s Triem chystá nahrávat projekt se smyčcovým kvartetem Apollón.

Diskografie
Spolupráce na albech:

Lode di flauti dolci. Quartetto giocoso (Standart Agency 1992).
Java Jive. The Swings (Warner Music 2000).
Cronica Domus Sarensis (Vlastním nákladem Petra Kořínka 2002).
Já bych si rád najal dům. The Swings (Warner Music 2003).
Day Dram. Petr Hanzlík (Blue Season 2004).
Keporkak. Vít Švec Trio (Arta Records 2004).
Autopohádky. Chinaski (Universal 2004).
Just Floating Lightly. Petr Kořínek & Friends (Cube Metier 2005).
Bueno. Jiří Vedral (Indies Records 2005).

Literatura
Internetové zdroje:
http://www.vitsvectrio.com